נועם לייבמן
- פרטים
|
נועם לייבמן, בן 33. גדל בראשון לציון, וכיום גר בגבעת חביבה. בעשר השנים האחרונות בעל תואר ראשון בחינוך בלתי פורמאלי עם תעודת הוראה בהיסטוריה, |
אלכס ולדמן
- פרטים
אני תלמיד דוקטורט במחלקה להיסטוריה של עם ישראל, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. בעבודת הדוקטורט, שאני שוקד בימים אלה על כתיבתה, אני מתאר ומנתח את התגבשותן של האליטות היהודיות המשכילות ברוסיה של שלהי המאה ה-19. אני מתמקד, בפרט, בניתוח של אידיאולוגיות ופרקטיקות, אשר רווחו בקרב תלמידי התיכון והסטודנטים היהודים. הניתוח מתבסס, בראש ובראשונה, על גישת המחקר המיקרוהיסטורית ועל בחינה דיסקורסיבית של מקורות ראשוניים מגוונים.הדיון בהקשר החברתי ובתפיסות האידיאולוגיות של התלמידים והסטודנטים (וכן של התלמידות והקורסיסטיות), מאפשר לי לעמוד על יסודותיהן ומאפייניהן של תפיסות המחויבות החברתית והאקטיביזם הפוליטי, שתרמו להפיכתם של צעירים אלה לפעילי ציבור יהודים נאמנים.
תחומי העניין המחקריים הנוספים שלי הינם היסטוריוגרפיה יהודית-רוסית, תיאוריה של ההיסטוריה, היסטוריה אינטלקטואלית של רוסיה בשלהי המאה ה-19 ובראשית המאה ה-20, וכן תולדות הלאומיות היהודית.
קורות חיים
קורות חיים
ולדימיר לוין
- פרטים

היסטוריה חברתית של בית הכנסת במזרח אירופה בתקופה המודרנית
מחקרי מתרכז בבתי התפילה היהודיים על סוגיהם השונים – בית הכנסת, בית מדרש, קלויז, שטיבל וכד' – אשר היוו מוסד ציבורי עיקרי ומרחב ציבורי מרכזי של הקהילה היהודית. משמעותם חרגה רחוק מעבר לתחום הדת: בית התפילה שיחק תפקיד ראשון במעלה בתחומי חיים רבים, ולכן אני חוקר אותו בתור מוסד חברתי שעמד במרכז החברה היהודית המסורתית ואשר עבר עמה תהליך תמורה ומודרניזציה, באבדו את מרכזיותו ככל שהתפתחו מוסדות ציבוריים חילוניים. בו בזמן בית הכנסת הוא גם מרחב המוגדר באמצעים ארכיטקטוניים ותכונותיו המרחביות משקפים את תפקידיו החברתיים.
קורות חיים
פרסומים
קורות חיים
פרסומים
איילה קיסר שוגרמן
- פרטים

איילה קיסר-שוגרמן הינה דוקטורנטית במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת בן גוריון. עבודת הדוקטורנט שלה עוסקת בפעולה של קטגוריות אתניות-לאומיות בנרטיבים של זהות צעירים דוברי רוסית ממוצא יהודי מעורב.
מתמחה במחקר חברתי ישומי ובמחקרי הערכה של מדיניות ציבורית.
בשנה"ל תשע"ה הנחתה תוכנית פרקטיקום לתלמיד מוסמך, ובשנה"ל תשע"ז לימדה קורס בשם "סוציולוגיה ישומית", שניהם במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בבן גוריון.
איילה זכתה בפרס פרופ' בר און לשנה"ל תשע"ז, ובמלגה לתלמידי דוקטורנט מטעם השותפות
הבין-אוניברסיטאית ללימודי רוסיה ומזרח אירופה לשנתון 2016-2017.
קורות חיים
פירסומים
בשנה"ל תשע"ה הנחתה תוכנית פרקטיקום לתלמיד מוסמך, ובשנה"ל תשע"ז לימדה קורס בשם "סוציולוגיה ישומית", שניהם במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בבן גוריון.
איילה זכתה בפרס פרופ' בר און לשנה"ל תשע"ז, ובמלגה לתלמידי דוקטורנט מטעם השותפות
הבין-אוניברסיטאית ללימודי רוסיה ומזרח אירופה לשנתון 2016-2017.
קורות חיים
פירסומים
הלנה קיידוסיוט
- פרטים

הלנה קיידוסיוט, כיום פוסט-דוקטורנטית בחוג לתולדות ישראל באוניברסיטת
בר-אילן,היסטוריונית של אירופה המודרנית, המתמחה ביחסים בין יהודים לנוצרים במזרח אירופה ובתולדות היהודים בליטא. משנת 2015 בעלת דוקטורט מאוניברסיטת וילנה, ומאז משמשת כעמיתת פוסט-דוקטורט של קרן פרינס במרכז להיסטוריה של עם ישראל בניו יורק, וחוקרת אורחת באוניברסיטת ניו יורק. הלנה עובדת בימים אלה על המונוגרפיה הראשונה שכותרתה הינה "גיור יהודי בליטא המודרנית: טרנספורמציה של התופעה".
אנה נוביקוב
- פרטים
בין גרמניה לפולין. מאבק שזהויות במזרח שלזיה עילית בין המלחמות.
מחקרי עוסק בשאלת הזהות או השתייכות של שתי קבוצות אוכלוסיה: היהודית והשלזית בעיר גרמנית לשעבר קטוביץ או קטוביצה בין המלחמות. עיר זו, כמו שאר האזור של מזרח השלזיה העילית, עברה מגרמניה לפולין אחרי מלחמת העולם הראשונה. אני בוחנת את הדינמיקה של השינוי בהגדרה העצמית של הקבוצות היהודית והשלזית תוך כדי ההתמקדות בהשפעתם של השינויים החברתיים והפוליטיים בעיר שצורפה לרפובליקה הפולנית ועברה תהליך מואץ של "פולוניזציה". אני מתמקדת במחקרי בתקופה של 13 שנים, מ-1921- שנת משאל העם בשלזיה העילית עד ל-1934, כאשר פולין וגרמניה חתמו על חוזה אי ההתקפה. ההתמקדות באזור הגבול של מזרח השלזיה העילית הנו מרתק מכוון שעל אוכלוסייתו היה להגדיר את עצמה תוך זמן קצר בצורה לאומית חדשה, בהתאם לדרישות הרשויות. ההתנגשות בין הזהות ה"רשמית" הדרושה וההגדרה העצמית האמיתית יכולה להוות מקרה בוחן מעיניין של ההגדרה העצמית של אוכלוסיות הגבול.
קורות חיים
פירסומים
אולג ז'ידקוב
- פרטים

המחקר שלי עוסק בהיסטוריה של היהודים במדינה הקוזקית בין השנים 1649-1772. המחקר מתמקד בסוגיות שונות כמו היחסים בין היהודים לבין לא-יהודים בתקופה שלאחר "גזירות ת"ח-ת"ט", הפעילות הכלכלית של היהודים בתוך המדינה הקוזקית ודפוסים ודרכים של התיישבות של היהודים בתוך המדינה באוקראינית. את עבודת הדוקטורט אני כותב במסגרת לימודי באוניברסיטה ע"ש דוד בן-גוריון בנגב, תחת הנחייתו של פרופ' מרדכי זלקין. אני סיימתי את התואר השני במחלקה להיסטוריה כללית באוניברסיטה העברית בהר הצופים. נושא תיזת המ.א. שלי הוא: "ההסכם של אוגוסט 1610: נקודת מפנה בהיסטוריה של מדינת מוסקבה", תחת הנחייתם של פרופ' יונתן פרנקל ודר' יהודית קליק מהאוניברסיטה העברית.
קורות חיים
אינה שטקסר
- פרטים

ד"ר אינה שטקסר סיימה את לימודי הדוקטורט שלה באוניברסיטת טקסס שבאוסטין ב 2007. מאז היא לימדה באותה האוניברסיטה וגן באוניברסיטת דלהוזי בקנדה ובאוניברסיטת אפיז'יי סטיה בהודו. ספרה בשם:
The Making of Jewish Revolutionaries in the Pale: Poverty, Work, Community and the Transformation of Identity during the 1905-1907 Russian Revolution
עומד לצאת לאור בקרוב בהוצאת פלגרייב מקמילן. מאמריה, שפורסמו עד עתה, עוסקים בהיסטוריה תרבותית של מהפכנות בקרב פועלים יהודיים מתחום המושב באימפריה הרוסית ובהגנה עצמית נגד הפוגרומים. עתה היא עובדת על
ספר העוסק בקבוצות אנרכיסטיות באודסה לפני מלחמת העולם הראשונה.
קורות חיים
פירסומים
אלונה בגנו
- פרטים

אולנה באגנו הינה בעלת תואר דוקטור במדע המדינה מאוניברסיטת תל אביב. בשנים 2011-2013 אולנה באגנו היתה פוסט דוקטורנטית ומרצה אורחת באוניברסיטת סטנפורד, קליפורניה, ובאוניברסיטת מישיגן באן-ארבור. דר' באגנו שימשה כחוקרת במכון פרנקל ללימודי יהדות והרצתה באוניברסיטאות הארוורד, סטנפורד ומישיגן בנושאים הנוגעים למדיניות החוץ הרוסית במזרח התיכון וההשתלבות הפוליטית והתרבותית של מיעוטים בישראל. דר' באגנו הינה עמיתה במכון ללימודי בטחון לאומי ותחומי העניין שלה נוגעים לדעת קהל, ערכים דמוקרטיים, והשתלבות פוליטית של מיעוטים ותפוצות דוברות רוסית
קורות חיים
פירסומים
איליה וובשין
- פרטים

איליה וושין הינו דוקטורנט במחלקה לתולדות עם ישראל באוניברסיטת חיפה. מחקרו בוחן את הפעילות הכלכלית, הפוליטית, החברתית והתרבותית של משפחת היזמים היהודית-רוסית הבולטת גינצבורג (1917-1830). פעילות זו נבחנת במחקר בהקשר לחיים יהודיים ברוסיה ולהתפתחות הכלכלה והחברה הרוסית בתקופה הצארית המאוחרת. מטרת המחקר היא לספק הסבר לעלייתה המטאורית של משפחת גינצבורג, להצלחתה העסקית, לתפקידה, להשפעתה, ולירידתה ההדרגתית. ניתוח תולדות המשפחה חושף לא רק את הדרכים שבעזרתן הפלוטוקרטים היהודיים הרוויחו את כספם, אלא גם כיצד הם תרגמו את עושרם למעמד חברתי גבוה ולכוח פוליטי בציבור היהודי ובחברה רוסית כאחת. מיקום תולדות המשפחה בהקשר הרחב עשוי לאפשר להגיע להבנה טובה יותר של אופייה והתפתחותה של הפלוטוקרטיה היהודית-רוסית, ושל משמעותה עבור תולדות יהודי רוסיה, ועבור היסטוריה של האימפריה הרוסית בכלל.
קורות חיים
ענת ואתורי
- פרטים

ענת ואתורי ילידת פולין, למדה בפולין ובישראל. תלמידת מחקר בבית הספר להיסטוריה באוניברסיטת תל אביב. הדיסרטציה שלה עוסקת ביהודים ופרוטסטנטים בקראקוב לאחר הרפורמציה. תחומי עניינה כוללים היסטוריה פולנית-יהודית, היסטוריה של העת החדשה המוקדמת, יחסים בין-דתיים, יחסים בין חוק ודת, תולדות הסובלנות.
קורות חיים
פירסומים
יורי רדצ'נקו
- פרטים
יורי רדצ'נקו, דוקטורט (פוסט דוקטורט)המרכז לחקר היחסים הבין-אתניים במזרח אירופה, מנהל (חרקוב אוקראינה). עמית עבר: שאול קגן מלגת ועידת התביעות ללימודי שואה מתקדמים, המכון האירופאי לחקר השואה, .ל. דניס וסוזן .ר. שפירא, המרכז ללימודי השואה מתקדמים, מוזיאון השואה של ארצות הברית, DAAD, פטרו יאצ'יק, חוקר אורח ומלומד במכון אן טננבאום ללימודי יהדות באוניברסיטת טורונטו, יד הנדיב/קרן ברכה לפוסט-דוקטורט. תחומי מחקר: תולדות השואה, יחסים בין אוקראינים – יהודים, שיתופי פעולה במזרח אירופה, היסטוריה של תנועות רדיקאליות ימניות באירופה בין השנים 1920-1940.
קורות חיים
רז סגל
- פרטים

דר' רז סגל הינו בעל תעודת דוקטור ממרכז שטרסלר ללימודי שואה וג'נוסייד (הפקולטה להיסטוריה) באוניברסיטת קלארק (2013). עבודתו של סגל בוחנת את השואה כחלק מן התהליך המודרני של התפרקות האימפריות, התפוררות החברה הישנה והיווצרותן של מדינות חדשות. העבודה מתמקדת בשני ענייני מפתח: האחד - בניית האומה והמדינה והאלימות התגעשה על היהודים וקבוצות אתניות אחרות כתוצאה מתפיסות והבניות פוליטיות שונות בתקופת מלחמת העולם השניה; השני - היחסים בין יהודים ללא-יהודים בתפר שבין אלימות אתנית ודתית בעידן של מלחמה ואלימות של מדינות. המחקר של דר' סגל מצוי במפגש שבין היסטוריה אירופית מודרנית, לימודי שואה וג'נוסייד, והיסטוריה יהודית, ומקשר בין שואה, ג'נוסייד לאלימות המונים לפני, בזמן ולאחר מלחמת העולם השניה.
אלי למדן
- פרטים

אני דוקטורנט בתכנית להיסטוריה, פילוסופיה וסוציולוגיה של המדעים של האוניברסיטה העברית. בעבודת הדוקטורט שלי, בהנחייתם של דר' עתניאל דרור ודר' יהונתן דקל-חן, אני עוסק בביוגרפיה האינטלקטואלית של אלכסנדר לוריא, כדמות המרכזית בעיצובה של הנוירופסיכולוגיה בברית המועצות. הניסיון של לוריא וחוג שותפיו, להציג גישה מטריאליסטית ולא רדוקציוניסטית כאחד, נותר רלוונטי מאוד גם היום כאשר חקר המוח נמצא בחזית העשייה המדעית. דרך הפריזמה של ביוגרפיה אינטלקטואלית אני בוחן תהליכים וגורמים המעצבים את יצירתו והתקבלותו של הידע המדעי. העיסוק בביוגרפיה אינטלקטואלית מאפשר לי למקד את המבט על הצומת בו נפגשים שני אספקטים מנוגדים-משלימים של המדע העצבים יחדיו את העשייה המדעית. אני רואה את המדע מצד אחד כמוסד חברתי מקומי המושפע מן התהליכים החברתיים, הפוליטיים והאידיאולוגיים של החברה הנתונה, ומצד שני כמערכת טרנס-לאומית הטוענת לקיומו של אתוס מקצועי משותף ושואפת לכונן ידע אובייקטיבי ואוניברסאלי. האספקט הראשון של המדע, קרי היותו מוסד חברתי מקומי, מאפשר לי להתייחס באמצעותו לשאלות הנוגעת להיסטוריה הכללית של ברית המועצות, כמו מידת הבידוד התרבותי של ברית המועצות בתקופות הרלוונטיות, מקומם של המדענים במערכת החברתית-פוליטית של ברה"מ, והשפעתה של האידיאולוגיה על המחקר המדעי.
יוליה רוסקובה
- פרטים
יוליה רוסקובה, תלמידת מחקר בחוג ללימודים גרמניים, רוסיים ומזרח אירופיים באוניברסיטה העברית. היא עוסקת בהיסטוריה הכלכלית של יהודי אוקראינה. מחקרה בוחן את צורות של החזקת קרקעות על ידי היהודים במחוז לוצק של חבל ווהלין בממלכת פולין-ליטא בשנים 1647-1569. מטרת המחקר היא ניתוח של מבנה החכירה של היהודים במחוז לוצק. במחקרה עולות שאלות שקשורות לניתוח השוואתי בין באדמות המלך (ערים מלכותיות וסטארוסטב) ובין באחוזות פרטיות כדי לברר את היחס הכמותי של כל סוגי החכירה והפקדת קרקעות בידי היהודים. המחקר של יוליה רוסקובה מבוסס על שילוב בין חומר ארכיוני מפולין ומאוקראינה לחומר יהודי מאוספים שונים. היא מתכננת להביא את תעודות המנהלה הפולנית והאוקראינית (החלטות של סיימיקים מקומיים, ספרי מבצר, מפקד אוכלוסין, לוסטרציות), והן תעודות של האוטונומיה היהודית (מסמכים של פנקס ועד ארבע ארצות ופנקסים מקומיים), מקורות פנימיים יהודיים (ספרי שו"ת), כרוניקות אוקראיניות, פולניות ויהודיות. זה מאפשר לראות את מקומם של היהודים בכלכלה ממלכת פולין-ליטא.
קורות חיים
פירסומים
לוי קופר
- פרטים

לוי יצחק קופר נולד במלבורן, אוסטרליה, סיים דוקטורט בפקולטה למשפטים של אוניברסיטת בר-אילן, ובשנה"ל תשע"ה הוא זכה בפוסט-דוקטורט בפקולטה למשפטים של אוניברסיטת תל אביב. תחומי המחקר שלו הם היסטוריה של המשפט
בעת החדשה המאוחרת, משפט וספרות בהקשר של המשפט היהודי, והמשפט היהודי על רקע הקשר והאינטלקטואלי, התרבותי, והמשפטי הרחב. מחקריו מתמקדים במשפט היהודי בחברה החסידית, ויחסי הגומלין בין חסידות לבין הלכה. הפרויקט הנוכחי שלו בוחן את הקשר בין מגמות של הקודיפיקציה של המשפט באירופה לבין כתיבה הלכתית באימפריה הרוסית בראשית המאה הי"ט.
קורות חיים
פירסומים
קורות חיים
פירסומים
רפי צירקין סדן
- פרטים
ד"ר רפי צירקין-סדן סיים את לימודי הדוקטורט שלו באוניברסיטה העברית ושימש עמית פוסט-דוקטורט ע''ש סטנלי וברברה רבין באוניברסיטת קולומביה בניו יורק. תחומי המחקר שלו כוללים: ספרות ותרבות רוסית; ספרות יהודית מודרנית, טראנס-לאומיות ונראטיבים של הגירה בספרות עולם. רפי הוא מחברם של שני ספרים: "אותיות יהודיות בספרית פושקין: יצירתו של יוסף חיים ברנר וזיקתה לספרות ולמחשבה הרוסית" (מוסד ביאליק, 2013) ו-"גיבורים תועים של ספרות מחויבת: ניהיליסטים והניהיליזם בספרות הרוסית" (מכון ון ליר והוצאת הקיבוץ המאוחד, בדפוס). כעמית בשותפות הישראלית ללימודי רוסיה ומזרח אירופה הוא ילמד שני קורסים באוניברסיטה העברית בירושלים: "מהפכת אוקטובר בראי הקולנוע והספרות" ו-"התפרקות המשפחה באנה קרנינה ואחים קרמזוב".
יבגני סושקין
- פרטים

יבגני סושקין כותב עבודת דוקטור המציעה גישה חדשנית בחקר הפואטיקה האינטרטקסטואלית של אוסיפ מנדלשטם. מושא המחקר הוא ה"חידות" הרבות, הפזורות בטקסטים של מנדלשטם והמניחות פיענוח באמצעות טקסטים אחרים – של מנדלשטם עצמו או של מחברים אחרים. בעבודתו של סושקין ה"חידות" מנותחות לא במנותק אחת מהשנייה, אלא כמכלול אחיד במסגרת כל יצירה נתונה. על פי ההשערה המרכזית של העבודה, בכל מקרה ומקרה, מכלול ה"חידות" מצביע על מבנה מטאפורי סמוי – ההיפוטקסט. החוקר מבקש לעמוד על הבסיס משותף לכל ההיפוטקסטים אשר הוא מוצא בשירתו של מנדלשטם משנות ה-30.
דניאל רוזנטל
- פרטים

ד"ר דניאל רוזנטל הוא פוסט-דוקטורנט בחוג לתולדות עם ישראל באוניברסיטת חיפה. הוא קיבל את הדוקטורט שלו מן החוג להיסטוריה באוניברסיטת טורונטו בשנת 2014. תחום מחקרו הוא חיי החברה והתרבות של יהודי פולין –– במיוחד מודרניזציה ומסחור של פונקציות דתיות בתקופה שבין מלחמות העולם. כעת, הוא מעבד למונוגרפיה את עבודת הדוקטורט שלו -Decomposing Identities: Shifting Perceptions of Death and Burial among Jews in Interwar Poland.
קורות חיים
אנת פלוצקר
- פרטים

ד"ר פלוצקר מתמחה בהיסטוריה של מזרח אירופה אחרי מלחמת העולם השנייה. מחקריה מתמקדים בזיכרון מלחמת העולם השנייה והשואה בתקופה הפוסט-סטליניסטית. ד"ר פלוצקר מנתחת את המקרה הפולני כדי לבדוק את היחסים ההדדיים בין זכרון קולקטיבי לאידאולוגיה פוליטית. הדוקטורט שלה חקר את הקשרים בין השלטון הקומוניסטי למיעוט היהודי בשנות השישים והציע פרשנות חדשה לאירועי מרץ 1968 בפולין. במסגרת אירועים אלו, המשטר פתח במסע תעמולה אנטי-ציוני וסילק יהודים ממוסדות המדינה. מחקרה של ד"ר פלוצקר בחן את הפרשה מנקודת המבט של המשטר הקומוניסטי תוך יצירת מסגרת תאורטית וכרונולוגית חדשה לאירועים. עבודתה הנוכחית בודקת במבט השוואתי ורחב יותר את הקשרים בין היסטוריה, זיכרון, תרבות ושיח קומוניסטי במרחב המזרח אירופאי.
לאה דויד
- פרטים

ד"ר לאה דוד סיימה את לימודי הדוקטורט שלה במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון. היא בוחנת כיצד עבר שנוי במחלוקת במדינות קונפליקט מנוהל תוך התנגשויות בין כוחות לוקליים וגלובליים. היא מרצה על הקשר שבין זיכרון למלחמה הסכסוך במדינות יוגוסלביה לשעבר, השואה, רצח עם וזכויות אדם באוניברסיטאות ומכללות שונות בישראלבמהלך מחקר בתר-דוקטורט במכון שטרוכליץ לחקר השואה, באוניברסיטת חיפה, עסקה בפוליטיקה של זיכרון וזכויות אדם ביחסים בינלאומיים. בתור עמיתת פולברייט-רבין באוניברסיטת פיטסבורג הרחיבה ד"ר דוד את מחקרה לצורות השונות של לאומיות המיוצרת דרך פוליטיקת זיכרון וזכויות אדם במדינות יוגוסלביה לשעבר כמו גם בישראל ובפלסטין. בימים אלו, בתור עמיתת מחקר על שם יונתן שפירא בחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת תל-אביב, ד"ר דוד כותבת ספר בנושאMandating memory in the Name of Human Rights להגשה בסדרת התרבות והפוליטיקה בהוצאת אוניברסיטת אוקספורד. החל מספטמבר 2017, בתור עמיתת מארי קירי, דר' דוד תמשיך את מחקרה על הבדלים במיקרו סולידריות אידולוגיות מבוססות לאומיות וזכויות האדם ב- University College Dublin .
פירסומים
רפי בייחאנוב
- פרטים

רפי בייחאנוב הנו דוקטורנט בבית הספר להיסטוריה ע"ש צבי יעבץ באוניברסיטת תל-אביב. עבודת הדוקטורנט שלו עוסקת ביחסים התרבותיים, הפוליטיים והכלכליים בין ארזבייג'אן והאימפריה העות'מאנית, 1876-1920, נכתבת בהדרכתי ובהדרכת פרופ' מאיר ליטבק. חלקים גדולים מעבודת מחקרו עוסקת בנוסף גם ביחסים בין אזרבייג'אן והאימפריה הרוסית בעיקר בשינויים הפוליטיים, התרבותיים והכלכליים שהיא חוללה בצפונה של אזרבייג'אן לאחר כיבושה מאיראן בשנת 1828, הן גם ביחסים הפוליטיים והצבאים בין רוסיה והאימפריה העות'מאנית והשפעתם על יחסי אזרבייג'אן והאימפריה העות'מאנית.
קורות חיים
ארועי השותפות האקדמית
מבזקים
2020-2021 קול-קורא-למלגות תואר שני
2020-2021 קול-קורא-למלגות תואר שני ושלישי בלימודי רוסיה ומזרח אירופה