Select your language
נועם לייבמן, בן 33. גדל בראשון לציון, וכיום גר בגבעת חביבה. בעשר השנים האחרונות בעל תואר ראשון בחינוך בלתי פורמאלי עם תעודת הוראה בהיסטוריה, |
בין גרמניה לפולין. מאבק שזהויות במזרח שלזיה עילית בין המלחמות.
מחקרי עוסק בשאלת הזהות או השתייכות של שתי קבוצות אוכלוסיה: היהודית והשלזית בעיר גרמנית לשעבר קטוביץ או קטוביצה בין המלחמות. עיר זו, כמו שאר האזור של מזרח השלזיה העילית, עברה מגרמניה לפולין אחרי מלחמת העולם הראשונה. אני בוחנת את הדינמיקה של השינוי בהגדרה העצמית של הקבוצות היהודית והשלזית תוך כדי ההתמקדות בהשפעתם של השינויים החברתיים והפוליטיים בעיר שצורפה לרפובליקה הפולנית ועברה תהליך מואץ של "פולוניזציה". אני מתמקדת במחקרי בתקופה של 13 שנים, מ-1921- שנת משאל העם בשלזיה העילית עד ל-1934, כאשר פולין וגרמניה חתמו על חוזה אי ההתקפה. ההתמקדות באזור הגבול של מזרח השלזיה העילית הנו מרתק מכוון שעל אוכלוסייתו היה להגדיר את עצמה תוך זמן קצר בצורה לאומית חדשה, בהתאם לדרישות הרשויות. ההתנגשות בין הזהות ה"רשמית" הדרושה וההגדרה העצמית האמיתית יכולה להוות מקרה בוחן מעיניין של ההגדרה העצמית של אוכלוסיות הגבול.
קורות חיים
פירסומים
יורי רדצ'נקו, דוקטורט (פוסט דוקטורט)המרכז לחקר היחסים הבין-אתניים במזרח אירופה, מנהל (חרקוב אוקראינה). עמית עבר: שאול קגן מלגת ועידת התביעות ללימודי שואה מתקדמים, המכון האירופאי לחקר השואה, .ל. דניס וסוזן .ר. שפירא, המרכז ללימודי השואה מתקדמים, מוזיאון השואה של ארצות הברית, DAAD, פטרו יאצ'יק, חוקר אורח ומלומד במכון אן טננבאום ללימודי יהדות באוניברסיטת טורונטו, יד הנדיב/קרן ברכה לפוסט-דוקטורט. תחומי מחקר: תולדות השואה, יחסים בין אוקראינים – יהודים, שיתופי פעולה במזרח אירופה, היסטוריה של תנועות רדיקאליות ימניות באירופה בין השנים 1920-1940.
קורות חיים
2020-2021 קול-קורא-למלגות תואר שני ושלישי בלימודי רוסיה ומזרח אירופה